ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

» » » 14 цікавих шкіл світу: не такі як в Україні

14 цікавих шкіл світу: не такі як в Україні

В школі Тайланду обов'язковими дисциплінами є тайський бокс для хлопчиків і тайський масаж – для дівчаток.



У нашому уявленні школа – це ряди парт, дошка на стіні, сувора, але справедлива вчителька, звичний набір предметів – математика, історія, мови і канікули на все літо. Але не в усьому світі дотримуються такої ж системи освіти, як у нас. І деякі з таких шкіл викликають подив: невже так буває?
Дещо з досвіду зарубіжних шкіл непогано було б перейняти і нам, а деякі особливості закордонних систем освіти для українських шкіл зовсім не підходять, передає Ukr.Media.
Фінляндія

Найголовніше завдання школи – навчання не повинна викликати у дитини стрес і напруження. Тому тут немає щоденників та іспитів, дитину не викликають до дошки, якщо він не хоче. Про успішність своєї дитини батьки дізнаються з електронних щоденників. А ще дітей щодня виводять на прогулянку, незалежно від погоди за вікном.
Китай

Китайські учні, навпаки, завантажені по самі вуха. Літні канікули у них всього місяць. Навчальний день починається о 8 ранку, уроки закінчуються до 16.00, а після малюки поспішають на додаткові факультативні заняття і повертаються додому лише до дев'яти годин вечора. При цьому школа дбає і про фізичному стані дитини – перед уроками всі діти обов'язково роблять зарядку і двічі в день самомасаж особи.
Бангладеш

У зв'язку з частими повенями тут більше 100 шкіл розташовані на воді. Незважаючи на це, кожна така школа оснащена сонячними батареями, у неї є власна бібліотека і доступ до інтернету.
Японія

В Японії рідко можна побачити вчительку. Вчителі тут переважно чоловіки. А ще в місцевих школах немає їдалень і діти їдять прямо за партами в класі. Правда, і чистоту в навчальній кімнаті вони підтримують самостійно.
Данія

Школа Орестад в Копенгагені вражає своєю витонченістю і дивним архітектурним стилем, а також тим, що тут немає класів і кабінетів. По суті, всі діти вчаться в одному загальному величезному просторі.
Чилі

Літні канікули у чилійських школярів дуже тривалі. Вони починаються в середині грудня і тривають до кінця березня.
Чехія

Система оцінювання у Чехії істотно відрізняється від нашої. Найвищим балом тут вважається «одиниця».
Таїланд

Тут обов'язковими дисциплінами, яким приділяється особлива увага, є тайський бокс для хлопчиків і тайський масаж – для дівчаток. Може бути саме тому тайський масаж і бокс так високо цінуються і популярні по всьому світу.
Норвегія

До 8 класу в місцевих школах зовсім відсутня система оцінювання, щоб діти не порівнювали себе з іншими і не відчували, що вони чимось гірше або краще сусіда по парті.
Канада

У канадській школі ALPHA кожен день – день самоврядування і свято неслухняності. Школярі роблять тільки те, що хочуть – самі вибирають заняття, а класи розподілені не за віком, а за інтересами. Напевно, не потрібно говорити про те, що таких слів як «оцінки» або «домашні завдання» діти не знають зовсім.
Великобританія

Найстаріша школа в світі знаходиться у Великобританії – школа в Кентербері. Вона була заснована в шостому столітті нашої ери (в 597 році). Зараз вона оснащена сучасним обладнанням, а її двері гостинно відкриті для учнів.
Індія

Найбільша школа у світі знаходиться в Індії. Одночасно в її стінах перебувають 32 тисячі учнів. Примітно, що працює ця школа по системі італійського педагога Марії Монтессорі.
США

Школа Террасет в штаті Вірджинія знаходиться в поглибленні під землею. Вона була побудована в 70-ті роки минулого століття під час енергетичної кризи в країні, а природне земляне покриття давало тепло та зберігало енергію.
В'єтнам

Особливу увагу у в'єтнамських школах приділяється турботі про здоров'я дітей. Тому вони щодня роблять зарядку, а йога є обов'язковою шкільною дисципліною.
скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. У Сваляві викрили повій: опубліковані ФОТО з місця подій
  2. Смертельна аварія у Сваляві: під колеса вантажівки потрапила молода жінка (ФОТО)
  3. На Свалявщині побили 17-річного юнака: хлопець знаходиться у лікарні із тяжкими травмами
  4. Спокусила 15-річного учня: Молода вчителька займалася коханням прямо на уроці
  5. У прокуратурі повідомили про покарання для свалявчанина, який напідпитку встромив ніж у серце матері
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Березень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31