ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

» » » Відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

13 лютого відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування. Участь у засіданні взяли міський голова Іван Ланьо,голови територіальних громад району, заступник голови ради Клара Стегура, керуюча справами ради Тетяна Ступник, начальник відділу організаційного забезпечення діяльності ради Маріанна Липак, головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення діяльності ради Віра Бігар.
Начальник фінансового управління Руслана Прожегач проінформувала присутніх з першим питанням порядку денного «Про дотримання фінансової дисципліни при формуванні і реалізації місцевих бюджетів». Вона наголосила, що всіма сільськими радами дотримано вимоги статті 77 та 78 Бюджетного Кодексу України, якими забезпечено потреби в коштах на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ та оплату енергоносіїв і комунальних послуг. 
З роз’ясненнями щодо статті 284 Земельного Кодексу та особливостями оподаткування плати за землю виступила заступник начальника-начальник Свалявського відділення Мукачівської ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області Ганна Лендєл. Проаналізувала ставки єдиного податку по територіальних громадах та рекомендувала переглянути і внести зміни до діючих ставок, з послідуючим затвердженням на сесіях сільських рад. 
З другого питання порядку денного засідання виступив завідувач сектору інфраструктури та житлово-комунального господарства Свалявської райдержадміністрації Віктор Івашкович. Він ознайомив голів територіальних громад з переліком автодоріг місцевого значення загального користування по Свалявському районі, які передані до оперативного управління Департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автодоріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Також довів до відома голів сільських рад перелік доріг, які будуть будуватися в 2018 році.
Про організацію оплачуваних громадських робіт на території сільських рад та міста присутнім дала роз’яснення директор Свалявської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості, а також наш районний депутат Ганна Івановчик. Вона наголосила на актуальності таких громадських робіт, залучення зареєстрованих безробітних, які здійснюються на паритетних засадах за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. 
Також Координаційна рада затвердила орієнтовний план своїх засідань на 2018 рік.
Учасники засідання мали змогу як задати питання так і отримати роз’яснення з усіх обговорених питань.


скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


У Пхьончхані відкрилися зимові Паралімпійські ігри
У Пхьончхані відкрилися зимові Паралімпійські ігри
Apple нарешті випустить гаджет за притомною ціною
Apple нарешті випустить гаджет за притомною ціною
Coca-Cola вперше за 125 років випустить алкогольний напій
Coca-Cola вперше за 125 років випустить алкогольний напій
Всі новини
Загрузка...

«    Березень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31