ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Сьогодні - День поширення інформації про аутизм

Сьогодні - День поширення інформації про аутизм

Сьогодні - День поширення інформації про аутизм
Одинадцятий рік поспіль світ відзначає День поширення інформації про аутизм. Цей день було встановлено 18 грудня 2007 року Генеральною Асамблеєю ООН.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Аутизм – це стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Його неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і адаптувати людину до соціального життя.

Аутизм впливає на кожну людину по-різному, і може варіюватися від дуже легкої до дуже важкої форми прояву. Люди з аутизмом хочуть спілкуватися, проте часто не знають як.

Розлади аутистичного спектру починаються у дитинстві, проте зберігаються у підлітковому і дорослому віці. У більшості випадків ці стани проявляються у перші 5 років життя.

Діагностувати ризик розвитку аутизму можна вже в 1,5 річному віці дитини за допомогою спеціального скринінгового тесту.

Люди з аутизмом можуть бути надзвичайно обдарованими, проте їм потрібно набагато більше часу, щоб навчитися чомусь дуже простому.

Як повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту з дитячої психіатрії Алла Петрів, на базі поліклінічного відділення Львівського обласного дитячого психо-неврологічного диспансеру в 2015 році був створений Центр допомоги дітям з розладами спектру аутизму та іншими психічними розладами «Майстерня добра». Для якісного функціонування центру використовується сучасні методи діагностики, рекомендовані міжнародними протоколами, а саме: функціональна діагностика, впроваджується діагностична методика ADOS-2, що дає змогу обстежувати дітей з підозрою на аутизм у віці від 12 місяців. «Зараз спостерігається стрімке зростання даної патології у дітей. Так, у 2015 році було 276 випадків, 2016 – 319 та 2017 – 346, а ще є недіагностовані випадки. Тому хочу акцентувати увагу на ролі сімейного лікаря у проведенні скринінгу на аутизм. Саме лікарі первинної ланки мали б діагностувати розлади спектру аутизму, а потім скеровувати на дообстеження у психо-неврологічний диспансер».

Додамо, 1 із 88 дітей має аутизм. При ранньому втручанні та корекційних заходах дитина може бути повністю адаптована до соціального життя.

На 30% зростає кожного року кількість дітей з діагнозом аутизм в Україні.

У 1,5 річному віці дитині можна провести скринінг за спеціальним тестом.





Загрузка...
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Знизити ризик аутизму у дитини допоможе фолієва кислота
Знизити ризик аутизму у дитини допоможе фолієва кислота Науковці дійшли висновку, що добавки фолієвої кислоти можуть знизити ризик аутизму у майбутньої дитини. Детальніше -

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. На Свалявщині поховали 21-ти річного таксиста
  2. В термальному басейні Косино ледь не втопився хлопчик з Хмельниччини
  3. Мажорний настрій гірської Тибави творили діти з митрополитом Феодором
  4. Заробив за кордоном? Що зробити, щоб не мати проблем із податковою
  5. У Сваляві горів житловий будинок
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Серпень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31