» » » Який вигляд ми мали б, якби наші обличчя були абсолютно симетричні: цікавий фотопроект

Який вигляд ми мали б, якби наші обличчя були абсолютно симетричні: цікавий фотопроект

Щодня фотографи по всьому світу шукають нові способи розповісти історії або зловити в кадр те, чого ми раніше не помічали. 

Ми вибираємо цікаві фотопроекти і розпитуємо їх авторів про те, що вони хотіли сказати. На цьому тижні - серія Symmetrical Portraits фотографа Джуліана Уолкенстейна, що живе між Лондоном і Сіднеєм. Цим проектом він спробував довести, що ідеальна симетрія - зовсім не обов'язково синонім краси. Паралельно з Symmetrical Portraits Уолкенстейн запустив онлайн-сервіс і однойменне додаток Echoism.org , за допомогою якого можна створити власний абсолютно симетричний потрет.
Існує міф про те, що люди з максимально симетричними обличчями привабливіші, ніж інші. Але якщо ти зробиш себе ідеально симетричним, чи будеш ти вважати себе красивіше, ніж раніше? Чи навпаки? Взагалі, чи впізнаєш ти себе? Чи вважаєш ти якусь сторону свого обличчя кращою за іншу? У мене немає мети отримати однозначну відповідь, я лише хочу показати, що сприйняття зовнішності завжди суб'єктивне. Більш того, ми знаходимося під впливом суспільства з раннього дитинства, а поняття краси весь час змінюється. Також мені було важливо показати, як легко можна «переробити» обличчя і змусити людину побачити самого себе в іншому світлі.
Джуліан розповів про свій проект:
«Учасників для проекту я відбирав у Лондоні, всі вони - звичайні люди з вулиці, а не з каталогів модельних агентств. Мені було важливо, щоб це були люди до 30, тобто вже сформовані особистості. Ну і, звичайно, я враховував особливості будови їхніх облич. Всі вони були сфотографовані, сидячи прямо перед камерою в однакових позах. Я спеціально підсвічував оюличчя моделей тільки з одного боку, щоб максимально чітко було видно відмінності між правою і лівою половинами обличчя».
Ось, який вигляд мав би абсолютно "симетричний" красунчик Бред Пітт і акторка Блейк Лайвлі:


А тепер сам фотопроект (оригінал праворуч):











скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Січень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31