ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Безвіз для українців: у МЗС пояснили, кого завертають на кордонах та чому

Безвіз для українців: у МЗС пояснили, кого завертають на кордонах та чому
За даними на 13 червня до ЄС в'їхали більше 26 тисяч українців. Безвіз працює системно і ритмічно, ускладнень перетину кордону немає. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС на сторінці у Facebook. 

Станом на 13 червня до Євросоюзу в’їхало більше 26 тисяч громадян України за біометричними паспортами, у тому числі 2910 – без віз.

"Кілька осіб повернуто з кордону. Кожен з випадків обґрунтований. Причини повернення – накладена раніше заборона на в’їзд однією з країн ЄС та спроба в’їхати до ЄС за старим закордонним паспортом і без візи", - повідомили у консульській службі.

У відомстві також додають, що всі громадяни, які не мали заборони на в’їзд або перевищення дозволеного терміну короткотермінового перебування, в’їхали безперешкодно.

"Мінімальний показник непропусків українців є результатом широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведеної МЗС напередодні та під час запровадження безвізу, зокрема інтерв’ю та коментарі керівництва Департаменту провідним ЗМІ, участь у теле- та радіоефірах, а також – іншими органами центральної влади", - зазначається у повідомленні.

У консульській службі резюмували: "Інформація про перетин кордону без віз – динамічна, постійно змінюється, але загальна картина є зрозумілою: безвіз працює відповідно до вимог, необґрунтованих рішень щодо в’їзду немає, а громадяни охоче використовують право безвізових подорожей".

Нагадаємо, за даними ДПСУ, українці з початком дії безвізу найбільше виїжджають до Польщі, Угорщини, Словаччини і Румунії. 




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Найбільше українців без віз їде в Польщу - МЗС Українські консули працюють в цілодобовому режимі у всіх наземних пунктах пропуску і в аеропортах країн ЄС.Станом на 9
МЗС роз’яснило нюанси безвізового режиму для українців
МЗС роз’яснило нюанси безвізового режиму для українців Міністерство закордонних справ відповіло на найпоширеніші запитання від громадян України щодо запровадження безвізового

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...