ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

МІУ вирішило побудувати аеропорт у Мукачево

МІУ вирішило побудувати аеропорт у МукачевоМіністерство інфраструктури вирішило побудувати новий аеропорт у Мукачево. Він стане головним у Закарпатській області замість обмеженого у розвитку аеропорту “Ужгород”.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Я вірю, що ми знайдемо джерела фінансування для будівництва нового аеропорту в Мукачеві вже в 2019-2020 році. Ми дослідили весь регіон, і аеропорт Мукачево був обраний як найбільш вдалий для цього регіону”, – заявив він під час зустрічі з представниками Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA).

При цьому Омелян підкреслив, що поки не буде збудований цей аеропорт, вкрай важливо відновити нормальну роботу аеропорту “Ужгород”. Саме цьому питанню були присвячені переговори з EASA.

Зліт і посадка в аеропорту Ужгорода здійснюються із заходом літаків у повітряний простір Словаччини. Раніше його використання регулювалося міжурядовою угодою, але влітку 2016 року її термін закінчився. Для відновлення транскордонних послуг у словацькому повітряному просторі Україна повинна отримати сертифікацію EASA.

“Це дуже важливе і вирішальне питання не тільки для Закарпатського регіону, а й для України в цілому. Як ви знаєте, Закарпатський регіон відділений від України горами, тому для нас дуже важливо мати регулярні щоденні рейси з Києва в Ужгород та інші міста. Більш того, ми розглядаємо питання аудиту EASA як аудит всій Україні”, – заявив Омелян.

МІУ розраховує, що у разі позитивного висновку EASA польоти з Києва до Ужгорода розпочнуться ще цього року.

Джерело 




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...