ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Чому багато випадковостей зовсім не випадкові

Чому багато випадковостей зовсім не випадкові

Напевно, у кожного хоча б раз в житті була ситуація, коли ви просто не могли пояснити якийсь збіг. Наприклад, ви раптом вирішили зателефонувати до старого друга, а він в цю ж секунду зателефонував до вас сам; або ви випадково зустріли на вулиці знайомого і після розмови з ним кардинально змінили своє життя; або подумки поставили якесь запитання і одразу отримали відповідь у вигляді напису на вуличному стенді.

А інколи взагалі відбуваються настільки ідеальні збіги, в які просто неможливо повірити. Найяскравішим прикладом такого випадку можна навести історію актора Ентоні Гопкінса. Він готувався до зйомок фільму «Дівчина з Петрівки» за романом Джорджа Фейфера. Для вивчення героя йому потрібна була саме оригінальна версія твору, яку він не зміг знайти ні в одному з книжкових магазинів, ні в бібліотеці, ні у знайомих. Актор було зовсім зневірився, але випадково натрапив на забутий кимось екземпляр потрібної версії роману на лавці в метро. А пізніше, коли летів безпосередньо на зйомки, він ненавмисно зустрівся в аеропорту з Фейфером – автором роману, який поскаржився Гопкінсу, що позичив другові найцінніший екземпляр своєї книги зі своїми позначками, а той загубив книгу десь на станції в підземці.

Як таке взагалі можна пояснити? Ми в Тутка самі цим зацікавилися.



Все складається так, ніби всі події на світі, всі люди і вся інформація пов’язані між собою невидимими нитками, які іноді випадково проблискують. І, на думку знаменитого психіатра Карла Густава Юнга, це дійсно так. Цей феномен називається Синхронічністю – і, можливо, це одне з найзагадковіших явищ в нашому Всесвіті.

Юнг прийшов до висновку, що існує тісний зв’язок між людиною і тим, що її оточує, точніше, між простором, часом, свідомим і несвідомим. І в певні моменти під впливом самобутніх об’єктивних смислів, до наявності яких приходить автор, в зв’язку з цим виникає сильне тяжіння, яке і викликає такі несподівані збіги, які ми зазвичай називаємо фатальною випадковістю, долею, неймовірною удачею або навіть дивом.


І чим тісніший цей зв’язок – між навколишнім і вами, тим більша ймовірність, що ви помітите і надасте значення навіть маленьким випадковостям. Це можуть бути, наприклад, рекламні оголошення, пісні або передачі по радіо, несподівані зустрічі, образи, розмови, запахи.

Звичайно, в цьому явищі не можна бути на сто відсотків упевненим, але тим не менше його наявність часом допомагає діяти, приймати рішення або взагалі повністю змінювати наше життя. Просто потрібно бути уважним і відкритим, щоб «створити» цю можливість Синхронічності. Недарма Дон Жуан говорив: вдалий збіг – це просто одна з форм дії.

Навіть ця стаття може бути результатом Синхронічності. Можливо, ви шукали пояснення своїм надзвичайним збігам або чекали знак. Ось він.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
“Кожен ранок був магією”: Жан Рено про Карпати, озеро Синевир та зйомки в Україні
“Кожен ранок був магією”: Жан Рено про Карпати, озеро Синевир та зйомки в Україні Актор захопився українською природою і розповів, чому погодився на роль в українсько-французькому фільмі. Styler
Станції-примари, які неможливо знайти на картах
Станції-примари, які неможливо знайти на картах Майже у кожному мегаполісі світу можна відшукати недобудовану чи закинуту станцію метро, яку вважають примарою, адже на

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Вересень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30