ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Нові правила ввезення товарів з-за кордону: як працює Закарпатська митниця ДФС (+ВІДЕО)

Мова йде про зміни в оподаткуванні ПДВ


За дорученням Уряду в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС здійснюються активні заходи, які покликані вести боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на кордоні. Зокрема,  активно ведеться робота щодо забезпечення дотримання громадянами законодавства з ввезення товарів на митну територію України у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі через автомобільні та залізничні пункти пропуску.
Іван Борсак, начальник митного поста «Тиса»: «Відслідковується по базі коли громадянин України виїжджав, скільки він перебував згідно до змін до Податкового кодексу, який був введений в дію з 1 січня 2018 року №2245-8. Встановлені часові норми перебування громадян, якими надається право ввозити ту чи іншу кількість товару в залежності від їхнього часу перебування за межами митної території України».
Мова йде про зміни в оподаткуванні ПДВ. Правила щодо сплати ввізного мита по ставці 10% залишились у чинній редакції Митного кодексу України (стаття 374).
Не оподатковуються податком на додану вартість операції з:
– ввезення товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, фізичною особою, яка була відсутня в Україні більше ніж 24 години та яка в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин.
Тобто мова йде про фактичні часові обмеження, в той час як  «безподатковий» поріг в 500 євро залишається без змін.
Є об’єктом оподаткування податком на додану вартість операції із ввезення товарів:
– сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 500 євро, при цьому базою оподаткування є частина їх сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 500 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті;
– сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, але фізична особа, яка переміщує товар була відсутня в Україні менше ніж 24 години або в’їжджала в Україну частіше одного разу протягом 72 годин. Базою оподаткування у даному випадку є частина сумарної фактурної вартості таких товарів, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті.
Фахівці Закарпатської митниці зазначають, що постійно перевіряють дотримання норм законодавства громадянами з метою протидії незаконному ввезенню товарів на територію України без сплати податків шляхом застосування схеми подрібнення товарних партій.

ДФС у Закарпатській області




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Зміни у правилах ввезення товарів в Україну: що означають норми про 24 години і 50 євро
Зміни у правилах ввезення товарів в Україну: що означають норми про 24 години і 50 євро Від початку року мешканці українського прикордоння вже двічі блокували пункти пропуску до Польщі і погрожують зробити
Що і скільки можемо ввозити на батьківщину з-за кордону
Що і скільки можемо ввозити на батьківщину з-за кордону Митарі Закарпаття повідомляють про норми та обсяги переміщення через митний кордон України особистих речей громадян. 
Закарпатська митниця: які товари можна вивозити за кордон та як їх правильно декларувати
Закарпатська митниця: які товари можна вивозити за кордон та як їх правильно декларувати Фахівці Закарпатської митниці ДФС роз’яснюють який порядок оподаткування товарів, що вивозяться (пересилаються)

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...