ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Закарпатті наприкінці тижня знову чекають потужних дощів і мокрого снігу в горах

1801_152524

Тоді як уже нині, після штормових вихідних, водогосподарські організації області працюють в посиленому режимі пропуску осінньо-зимових паводків.
Низовину – підтопило, а верховинні райони Закарпаття – засипало снігом. В області і сьогодні продовжували ліквідовувати наслідки негоди вихідних.
Через сильні сніг і дощ – після суботи – 28 населених пунктів області – мали перебої з електропостачанням. Повалило півсотні дерев, місцями підтопило автомобільні шляхи. А в Ужгороді через перезволоження грунту прорвало трубу – й у воді опинились кілька вулиць Нового району.
Як повідомляють у БУВР Тиса, учора 11 грудня  по області вночі різко потепліло, температури повітря на ранок піднялись до +3+11 °С тепла, на високогір”ї до +4 °С тепла, переважно вдень пройшли незначні опади 2-14 мм  у вигляді дощу, на високогір’ї – сніг з переходом в мокрий сніг. На річках внаслідок дощів та танення снігу в горах відновились підвищення рівнів води на +10 +50 см. Протягом доби по області буде утримуватись тепла погода, в кінці дня у горах місцями невеликі опади, вночі по всій території помірні опади, місцями сильні. На річках 13 – 14 грудня очікується підвищення рівнів води на +0,3+ 1,0 м.
Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі пропуску осінньо-зимових паводків. Роботи зосереджені на безаварійному  пропуску паводку на державних гідротехнічних спорудах.
Введені ступені протипаводкового захисту
-  ІІІ ступінь на р.Латориця в м.Чоп – вода утримується на заплаві в межах міждамбового простору
-  ІІІ ступінь на р.Боржава в с.Верхні Ремети – вода на заплаві підтопленні окремі понижені ділянки заплавних сільгоспугідь
-  ІІ ступінь р.Стара – с.Зняцево – початковий вихід води на заплаву в межах міждамбового простору
В зв’язку з підвищенням рівнів у низинній частині р.Латориця та р.Боржава можливе відновлення переливів заплавних частин місцевих автодоріг на ділянках сіл Тисянка-М.Геєвці та сіл Шаланки – В.Комяти.
Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку. Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем у р.Тису. Шлюзи у водозахисних дамбах р.Латориці закриті паводковий стік відкачують стаціонарні насосні станціі. Працюють 9 насосних станції Латорицької та Берегівської осушних систем. За добу перекачано 876100 м3, з початку року понад 43 млн. м3паводкового стоку. Всі 30 стаціонарних осушних насосних станцій готові до роботи.
Тим часом. вже нині синоптики прогнозують на вихідні чергове проходження циклону, що принесе в область сильний дощ, в горах очікують снігу і мокрого снігу.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Прогноз погоди на середу: в Україні буде слизько і мокро
Прогноз погоди на середу: в Україні буде слизько і мокро 6 грудня в Києві хмарно, невеликий мокрий сніг, вдень з дощем, вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця, вітер
Наслідки негоди на Закарпатті: на Свалявщині підтоплені домогосподарства
Наслідки негоди на Закарпатті: на Свалявщині підтоплені домогосподарства За оперативною інформацією місцевих органів влади та підпорядкованих підрозділів, вночі 29 та вранці 30 жовтня 2017

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...