Головна > Закарпаття > Актуально для закарпатців: 8 найкращих лимонадів у спеку
Актуально для закарпатців: 8 найкращих лимонадів у спеку6-05-2018, 12:00. Розмістив: redaktor |
Вода з лимоном – найкращий спосіб втамувати спрагу в спекотний день і зробити вітамінний вклад у свою красу. А прохолодні лимонади – це ще й дуже смачний спосіб подбати про своє добре самопочуття. Домашній лимонадСкладники:
Спосіб приготування:Ретельно вимийте апельсин та лимони. Відріжте кілька скибок фруктів для прикрашання і покладіть їх у глек.Із решти фруктів витисніть сік, додайте до нього цукор та 100 мл теплої води. Розмішайте до повного розчинення цукру. Перелийте у глек і додайте ще 900 мл води, розмішайте. Покладіть у келихи лід і налийте лимонад. Американський лимонадСкладники:
Спосіб приготування:Ретельно вимийте лимони і зніміть цедру із 3 плодів. Витисніть сік з усіх лимонів.Влийте у каструлю воду, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Покладіть в окріп цедру, цукор та влийте сік. Охолодіть і поставте в холодильник на 6 годин. Процідіть, перелийте у глек із льодом, додайте скибки лимона та гілочки м’яти. Апельсиновий лимонадСкладники:
Спосіб приготування:Мінеральну воду охолодіть в холодильнику. Ретельно вимийте апельсини та лимони, витисніть з них сік.У великому глечику змішайте соки апельсинів і лимонів, додайте мед, розмішайте і поставте в холодильник охолоджуватися. Перед подаванням влийте мінеральну воду в глечик із соками та перемішайте. Наріжте 1 апельсин та 1 лимон кружечками і додайте в лимонад. Прикрасіть м’ятою, додайте лід і подавайте на стіл. Лимонадна шипучкаСкладники:
Спосіб приготування:У каструлі змішайте цукор, питну воду і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння і варіть 7–10 хвилин.3 лимони наріжте, покладіть у велику ємність і розімніть. Додайте м’яту (кілька гілочок відкладіть для прикрашання) і залийте гарячим сиропом. Остудіть до кімнатної температури і процідіть. Долийте газованої води і додайте свіжі скибки лимона і гілочки м’яти. Малиновий лимонадСкладники:
Спосіб приготування:Зваріть сироп із 200 мл води та цукру, зніміть з вогню. Покладіть у сироп ягоди малини і розчавіть їх. Процідіть сироп через сито, щоби відібрати кісточки, і остудіть.Витисніть з лимона сік, додайте його до сиропу і влийте решту води. Подавайте лимонад із льодом, м’ятою та ягодами малини. Кавовий лимонадСкладники:
Спосіб приготування:У каструлі розведіть цукор у воді, доведіть сироп до кипіння і поваріть 7–10 хвилин.Заваріть 1 літр кави улюбленим способом, додайте мелену корицю, гвоздику, мускатний горіх та 150 мл приготованого сиропу. Охолодіть. У келих покладіть лід та скибку лимона і залийте кавою. Грейпфрутовий лимонадСкладники:
Спосіб приготування:Ретельно вимийте лимони, наріжте і подрібніть у блендері.Приготуйте сироп: налийте в каструлю 2 склянки мінеральної води, всипте 1,5 склянки цукру і варіть на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Сироп остудіть. Подрібнені лимони залийте водою, додайте сироп і поставте в холодильник на 8–10 годин. Лимонний настій вийміть з холодильника, перемішайте і процідіть через сито або марлю. Витисніть сік із грейпфрутів і додайте до лимонаду. Якщо напій не достатньо солодкий, додайте ще сиропу або меду. Налийте лимонад у глек, додайте листочки м’яти і тримайте в холодильнику до подавання на стіл. М’ятний лимонадСкладники:
Спосіб приготування:Витисніть сік із лимонів, а м’яту вимийте і просушіть.Покладіть у блендер м’яту, лимонний сік та цукор і змішайте все до однорідної суміші. Влийте воду і залиште настоюватися лимонад одну годину. krasainfo.comскачать dle 11.3 Повернутися назад |