ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатець на весіллі доньки розповів тaємницю, вiд якoї гoсті зaцiпeніли вiд нeспoдiвaнки

Закарпатець на весіллі доньки розповів тaємницю, вiд якoї гoсті зaцiпeніли вiд нeспoдiвaнки
Це дивне весілля мало відбутися ще давно у моєї прабабки. Але, на щастя, гості його так і не відгуляли. Чому «на щастя»? Та тому, що ми досить часто не знаємо, що для нас насправді добре, а що дуже погано, пише zakarpatpost.net.
Так от, у прабабусі було велике кохання з одним хлопцем із нашого села. Тому всі їм щиро бажали щастя. Але ось її тато, а мій прапрадід, навпаки – став раптом мовчазним.

«Не треба їй такого!» – заперечував він. «Та що ти кажеш, – залaмувала руки мати дівчини, – вони ж так люблять одне одного». 

Тато не міг як слід пояснити, чому йому не подобається наречений, але категорично був проти весілля.

Але хіба кохання, та ще й між такими юними людьми, слухає порад батьків? І на червень було призначено весілля. І от вони вже на церковному подвір’ї. Раптом з голови нареченої вітер зірвав фату. Наречений кинувся її ловити. Але за крок фату знову шарпонуло вгору. І так було тричі.

Люди почали перемовлятися між собою, мовляв, це якийсь знак. Але тут фату закрутило в повітрі і віднесло за десятки метрів на город одного ґазди. Той якраз розпалив вoгнище, і треба ж такому статися, що фата опинилися у вoгні.

Жінки почали хреститися, молода розплакалася. А батько не витримав і впaв перед молодими на коліна. «Діти мої, простіть мене, не можна вам одружуватися, бо ви мої діти!» – він був схожий на зламане дерево.

Весілля зацiпеніло від несподіванки. Виявляється, чоловік завжди жив подвійним життям. І це наклало на нього свій відбиток. Став суворим, жoрстким, мовчазним.

Але якраз ця подія стала для нього ніби звільненням. Він переродився, в цьому радісному чоловікові вже не можна було впізнати колишнього насупленого ґазду.

А от прабабка вийшла заміж за приїжджого вiйськового, який залишився у селі. А її наречений теж щасливо одружився з дівчиною із сусіднього села. Але довго вони обоє не могли одружитися, опам’ятатися від того шoку.

А тепер ці родини дуже дружать, допомагають одне одному. У селі кажуть і досі, що це ґаздівство Івана Нареченого, а це Парасі Нареченої. І хоч минуло вже майже сто літ, а ця історія ще й досі пам’ятається у селі.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Закарпатець на весіллі доньки розповів таємницю, від якої гості втратили дар мови
Закарпатець на весіллі доньки розповів таємницю, від якої гості втратили дар мови Це весілля мало відбутися у моєї прабабки. Але, на щастя, його так і не відгуляли. Чому «на щастя»? Та тому, що ми
Коли фата закарпатки згоріла, батько розповів про свій гріх
Коли фата закарпатки згоріла, батько розповів про свій гріх Це весілля мало відбутися у моєї прабабки. Але, на щастя, його так і не відгуляли. Чому «на щастя»? Та тому, що ми

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...