» » » Угорщина може відкрити на Закарпатті приватні школи з угорською мовою викладання

Угорщина може відкрити на Закарпатті приватні школи з угорською мовою викладання

foto

Реагуючи на зміни в закон України «Про освіту», угорська держава може відкрити на Закарпатті ряд приватних шкіл з угорською мовою викладання.
Про це кореспонденту ГолосUA повідомив і. о. директора Другого європейського департаменту МЗС України Володимир Шкуров.
«Відповідна офіційна позиція Угорщини може бути сформульована таким чином: якщо з Україною не буде досягнута домовленість про скасування статті 7 Pакону України «Про освіту», то уряд Угорщини надасть фінансову допомогу, щоб на території Закарпаття було відкрито ряд приватних навчальних закладів з угорською мовою викладання», — прогнозує він.
В. Шкуров додав, що угорський уряд і раніше демонструваd намір фінансувати на території України установи освіти, а також фінансувати подібні програми в інших країнах.
«Угорщина для Закарпаття у 2017 році виділила 338 тис. доларів США на програму професійно-технічного навчання вищої акредитації (рівень інституту). Угорської програмою «Угорцям на батьківщині» надано фінансову підтримку для 240 тис. угорських школярів на загальну суму 15,4 млн дол. США.
В рамках Року угорського професійно-технічного навчання відкрито 110 облаштованих лабораторій професійно-технічного навчання в суміжних країнах на 3,4 млн доларів США. Урядом Угорщини забезпечується безкоштовне харчування всіх угорських учнів в дитячих садах і молодших школах з угорською мовою навчання.
Прийнято рішення про збільшення фінансової допомоги вчителям, які викладають в угорських школах за кордоном, а також угорським медіа та установам культури. У 2017 році на ці потреби було виділено 231 тис. доларів США », — підсумував В. Шкуров.
Джерело: beregszasznews скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Січень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31