ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Походи до гінеколога кардинально зміняться: Супрун вже готує «сюрприз»

Походи до гінеколога кардинально зміняться: Супрун вже готує «сюрприз»

Походи до гінеколога кардинально зміняться: Супрун вже готує «сюрприз»
В рамках проведення медичної реформи, правила прийому гінекологів будуть істотно змінені. Про це повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Прийом гінеколога буде безкоштовним. На первинній ланці зараз є сімейні лікарі, педіатри та терапевти. З наступного року будемо додавати. На первинній ланці жінка може піти до гінеколога без напрямку», – зазначила вона.

Слід уточнити, що безкоштовними відвідування гінеколога виключно тільки для українок. Більш того, після вибору сімейного лікаря та підписання з ним декларації, правила походу знову змінюватися: направлення до гінеколога доведеться оплачувати іншими способами.

Нагадаємо, українські медики можуть понести кримінальну відповідальність за внесення в електронну систему охорони здоров’я персональних даних пацієнта без його згоди. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, зараз з’ясовуються обставини цього інциденту. При цьому його винуватці будуть покарані.

Нагадуємо також, що в Україні почалася активна фаза медичної реформи, в ході якої українцям потрібно підписати декларації з лікарями первинної медицини.

З 2 квітня пацієнти почали підписувати декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. Декларація свідчить про те, що людина вибрала лікаря і хоче обслуговуватися саме у нього.

За усі послуги зазначених лікарів заплатить держава. За одного пацієнта Національна служба здоров’я заплатить лікарю первинної ланки в середньому 370 грн на рік, до 2019-го – 450 грн.

Якщо лікар зможе підписати декларації з 2000 пацієнтами, за рік держава заплатить лікарні, де він працює, від 740 тис. до 1 млн грн. Приблизно половина цієї суми – витрати практики, інші гроші підуть на зарплату працівників.

Джерело  скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
МОЗ затвердив порядок надання медичної допомоги для лікарів первинної ланки
МОЗ затвердив порядок надання медичної допомоги для лікарів первинної ланки Оптимальний обсяг практики для сімейного лікаря складає 1 800 пацієнтів, терапевта – 2 000, педіатра – 900.  МОЗ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Травень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31