ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » “Штрафи для водіїв не збільшуються, проте…”: Скоро в Україні зміняться правила паркування

“Штрафи для водіїв не збільшуються, проте…”: Скоро в Україні зміняться правила паркування


З другого півріччя 2018 року близько 15 мільйонів водіїв і 10 мільйонів автовласників будуть жити уже за новими правилами паркування, передає Корупція.Інфо

Крім врегулювання правил паркування, зупинки та стоянки, закон удосконалює механізм притягнення до адміністративної відповідальності власників автівок.
Так, у сфері безпеки дорожнього руху та паркування будуть діяти три режими притягнення до адміністративної відповідальності.

Перший — "старий” режим. Він передбачає контакт поліцейського та порушника, перевірку посвідчення водія, технічного паспорта, складання постанови про притягнення до відповідальності прямо на місці вчинення порушення.

Другий — автоматичний режим. Він передбачаєфіксацію шести видів правопорушень стаціонарними камерами, які можуть бути встановлені на шляхопроводах, стовпах і навіть на громадському транспорті.

Інформація з камер надходитиме до центрів обробки інформації, де за результатами візуальної перевірки поліцейські, за допомогою електронного цифрового підпису, будуть також складати постанову.

При фіксації правопорушень у такому випадку з порушника спочатку стягуються штрафні бали, яких вистачає на три порушення. А потім уже грошові штрафи.

Третій — режим фотозйомки або відеозапису. Він передбачає фіксацію трьох видів порушень у ручному режимі технічними засобами у спеціальній захищеній програмі, яка автоматично відображатиме дату, час, координати місця порушення.

У цьому режимі зможуть працювати поліцейські та уповноважені від міста інспектори з паркування. Списання штрафних балів не передбачене — одразу буде накладатися грошовий штраф. Саме цей режим є новелою закону №5364.

При фіксації порушень в автоматичному режимі та в режимі фотозйомки не буде особистого спілкування поліцейського з порушником, а покараний заочно буде власник авто.


Штрафи для водіїв не збільшуються, проте з’явиться можливість оплачувати їх з 50-відсотковою знижкою. У разі фіксації порушень в автоматичному режимі буде діяти один десятиденний пільговий період, коли при сплаті 50% накладеного штрафу адміністративне стягнення вважатиметься повністю погашеним. 

При фіксації порушень у режимі фотозйомки чи відеозапису таких пільгових десятиденних періодів буде два. Перший — з дня вчинення порушення правил зупинки, стоянки або паркування, другий — з дня набрання постановою про адміністративне правопорушення чинності.

При фіксації порушень в режимі фотозйомки чи відеозапису поліцейський або інспектор з паркування буде зобов’язаний надрукувати та залишити на лобовому склі копію постанови про адміністративне правопорушення.

У разі неможливості з технічних причин зайти в реєстр власників транспортних засобів на місці вчинення правопорушення і встановити власника авто, під "двірниками” буде залишатися повідомлення, яке міститиме всі відомості, що й постанова, крім прізвища особи, яка притягається до відповідальності.



Штраф за порушення правил паркування встановлюється у 20-кратному розмірі вартості однієї години користування тим платним майданчиком, на якому відбулося порушення. Таким чином, санкція за несплату паркування у Києві зменшиться до 50-100 грн при оплаті штрафу протягом десяти днів.

Натомість міста з величезним дефіцитом паркувальних місць отримають важелі використання передового європейського досвіду для зменшення кількості легкових авто, що паркуються в центрі. При нинішніх єдиних в Україні штрафах за порушення правил паркування, 136-204 грн, застосування гнучкої тарифної політики для регулювання навантаження на інфраструктуру було б неможливим.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Життя українських автомобілістів може скоро змінитися.За неправильну парковку українці отримають "листи щастя" і величезні штрафи
Життя українських автомобілістів може скоро змінитися.За неправильну парковку українці отримають "листи щастя" і величезні штрафи Життя українських автомобілістів може скоро змінитися. Рада прийняла в першому читанні закон, який змінює правила

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Допоможемо разом: хвора 27-річна свалявчанка просить про допомогу (ВІДЕО)
  2. Офіційно про аварію на Свалявщині
  3. На Свалявщині горів "Volvo"
  4. На Свалявщині поліцейські розкрили крадіжки кабелю
  5. Що новенького на базарі курортної Сваляви?
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Авто їхало з трупом в середині: з’явилося відео вбивства ”королеви краси” (ВІДЕО)
Авто їхало з трупом в середині: з’явилося відео вбивства ”королеви краси” (ВІДЕО)
А що в сусідів: Які ціни і зарплати у сусідній до Закарпаття Румунії?
А що в сусідів: Які ціни і зарплати у сусідній до Закарпаття Румунії?
Справжнє диво! Немовля, яке вважали мертвим, раптово ожило в моргу
Справжнє диво! Немовля, яке вважали мертвим, раптово ожило в моргу
Весілля перетворилося на справжнє пекло: десятки жертв
Весілля перетворилося на справжнє пекло: десятки жертв
Всі новини
Загрузка...

«    Жовтень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31