» » » Сімейніх лікарів, терапевтів та педіатрів зобов’язали працювати по-міжнародному

Сімейніх лікарів, терапевтів та педіатрів зобов’язали працювати по-міжнародному

Сімейніх лікарів, терапевтів та педіатрів зобов’язали працювати по-міжнародному
Сімейні лікарі, терапевти та педіатри у щоденній роботі мають користуватися міжнародною класифікацією первинної медичної допомоги (ІСРС-2).

Відповідний наказ затверджений Міністерством охорони здоров’я.

ІСРС – це найбільш поширена класифікація, яка використовується на первинній ланці в багатьох країнах світу. Вона була розроблена Всесвітньою організацією сімейних лікарів (WONCA) у 1987 році і наразі використовується її друге видання (ІСРС-2) з оновленнями 2016 року.

"ІСРС-2 для українських лікарів – це нова система, яка дозволяє концентруватись на потребах пацієнтів, а не підлаштовуватись під зручність обробки кодів для формування статистики", – зазначають у МОЗі.

Зараз значну частину свого робочого часу медичні працівники первинної ланки витрачають на паперову і статистичну роботу, що обмежує їх час на потреби пацієнтів.

Впровадження ІСРС-2 із подальшим спрощенням облікових і статистичних форм є важливою складовою системної роботи МОЗу із оптимізації роботи лікарів первинної ланки, з метою побудови дійсно пацієнтоорієнтованої системи охорони здоров’я.

"Електронне ведення медичних записів та змога кодувати причину кожного окремого звернення пацієнта до лікаря – це значний крок на шляху побудови пацієнтоорієнтованої системи охорони здоров’я", – зазначають у відомстві.

Наступними кроками МОЗ щодо впровадження ICPC-2 у 2018 році передбачено запуск навчального онлайн тренажеру для лікарів, поширення навчальних матеріалів і їх інтеграція в медичну освіту на до- та післядипломному рівні, проведення регіональних тренінгів для практикуючих лікарів.

Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно включила ІСРС до своєї групи міжнародних класифікацій (WHO-FIC).

Міністерство охорони здоров’я у 2017 році підписало угоду з WONCA щодо ліцензійного використання ІСРС-2 у загальній практиці.

Українська мова стала 20-ю офіційною мовою, на яку була перекладена ІСРС-2. А українські лікарі тепер матимуть змогу долучитися до міжнародної спільноти медиків, які щоденно у своїй роботі використовують цю просту та зручну класифікацію.  скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Кожен має обрати собі сімейного лікаря та підписати з ним декларацію – МОЗ
Кожен має обрати собі сімейного лікаря та підписати з ним декларацію – МОЗ Тепер медична допомога не прив’язана до місця прописки чи проживання — кожен українець може вибрати терапевта,
В МОЗ назвали безкоштовні послуги, які надаватимуть лікарі після медреформи
В МОЗ назвали безкоштовні послуги, які надаватимуть лікарі після медреформи Після старту медичної реформи, послуги лікарів, які надають первинну медичну допомогу, будуть безкоштовними. Про це
Сімейні лікарі на ваш вибір. Як зміниться медицина вже цього літа? Три місяці – стільки часу є в українців, щоб знайти та обрати сімейного лікаря. Уже влітку звичні відносини з
Сімейні лікарі на ваш вибір. Як зміниться медицина вже цього літа? Три місяці – стільки часу є в українців, щоб знайти та обрати сімейного лікаря. Уже влітку звичні відносини з

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Січень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31