» » » Чеська делегація завітала на Свалявщину

Чеська делегація завітала на Свалявщину

Чеська делегація завітала на Свалявщину та Міжгірщину

Як відомо, в Закарпатті з кількаденним робочим візитом перебуває гетьман Устецького краю (Чехія) Олдржіх Бубенічек.

Учора він офіційно підписав з головою Закарпатської облради Михайлом Рівісом двосторонню угоду про довготривалу співпрацю. Вона направлена на налагодження економічного та соціально-культурного співробітництва органів місцевого самоврядування обох регіонів.

У рамках візиту керівництво облради запланувало чеським гостям відвідати визначні туристичні місця, а також об’єкти, пропоновані для реалізації спільних інвестиційних проектів у соціальній сфері.

Тож першою чеську делегацію приймала Свалявщина. Гостей ознайомили з туристично-рекреаційними можливостями Свалявського району. Відтак чеські партнери оглянули популярний санаторно-оздоровчий комплекс «Квітка полонини» та дитячий заклад у с.Мала Мартинка, який потребує значної реконструкції.

Того ж дня чеські гості відвідали Міжгірщину, де їм продемонстрували принади Національного природного парку «Синевир» та резерват бурих ведмедів. За словами гетьмана Устецького краю Олдржіха Бубенічека, гірські райони, де чарівна та незаймана природа справила незабутні враження. «Сюди хочеться приїжджати ще і ще…», лаконічно констатував пан гетьман.

На завершення гості відвідали історичну родзинку краю - Мукачівський замок «Паланок», який є одним з найцінніших історичних і воєнно-архітектурних пам'яток Закарпаття XIV-XVII століть.

За результатами візиту та підписання двосторонньої угоди про співпрацю підготовлено пропозиції Закарпатської області для спільних інвестиційних проектів у соціальній сфері (освіта, охорона здоров’я, екологія) та економіці (туризм, сільське господарство, промисловість).

Крім створення Чеського дому, а відтак і консульства, що вкрай є важливим для закарпатців, обговорено й низку інших дотичних для співпраці питань. Зокрема, у галузі освіти – встановлення партнерських зв’язків та обмін студентів Ужгородського Національного університету та чеського вишу Яна Євангеліста Пуркинє Усті-над-Лабем. Особливу увагу приділено активній співпраці між Агенцією регіонального розвитку і транскордонного співробітництва «Закарпаття» і Громадським благодійним товариством SERVISO з Устецького краю, аби зміцнити потенціал територіальних громад в питаннях зайнятості та освіти, а також сприяти розвитку сільських районів, поліпшити якість життя їх мешканців та розвитку багатофункціонального сільського господарства, підтримка діяльності у сфері освіти сільського населення, особливо дітей і молоді, для поліпшення їх шансів на ринку праці, повідомили у прес-службі Закарпатської облради. скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Серпень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31