Поєднання кави з молоком. Висновки експертів
- 7-04-2017, 22:30
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 38
У ході проведення досліджень щодо впливу кавового напою на організм людини вчені дійшли нових висновків. Виявляється, кава по-різному впливає на організм залежно від того, чи було додане до неї молоко.
Людей, які погодилися на експеримент, розділили на дві групи. Перед виконанням надскладного розумового або фізичного завданням одним пропонувати випити кави без домішок, іншим – з молоком або шоколадом. Після чого вчені вимірювали ступінь фізичного та нервового напруження досліджуваного організму, а також можливість до концентрації над поставленим завданням.
За результатами досліду виявилося, що людина, яка випила просто кави, збільшила нервовість свого організму, що порушило здатність сконцентруватися на роботі та знизило загальну працездатність. Друга група людей, яка випила чашку кави з молоком не помітила впливу кофеїну на стан свого організму, але рівень працездатності збільшився, покращилася зосередженість на завданні, збільшилася швидкість вирішення складних питань.
Учені пояснюють результати дослідження тим, що кофеїн як ксантиновий алкалоїд є надто «жорстоким» стимулятором для людського організму. Він спричиняє відчуття агресії, що супроводжується часто головним болем та підвищенням тиску. Людина, яка думає, що відчуває приплив енергії насправді відчуває тремор кінцівок. Для того, щоб пом’якшити вплив кави на організм, обов’язково потрібно розбавляти її молоком: шкідливості менше, працездатність краща.
Ольга Рогацька
скачать dle 11.3