ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » Жepтвu гeль-лаку: що Вам варто дізнатися, перш ніж зважитися на такий манікюр

Жepтвu гeль-лаку: що Вам варто дізнатися, перш ніж зважитися на такий манікюр


Красиві нігті надовго та – з мінімальною шкодою
Переваги такого покриття, як гель-лак, очевидні: воно моментально висихає, відрізняється міцністю, тримається до місяця. Але при цьому серед медиків не вщухають суперечки, чи не є таке покриття шкідливим для нігтьових пластин. По всіх “за” і “проти” ми розбиралися з лікарем-дерматологом вищої категорії Анатолієм Андрєєвим, терапевтом, імунологом Наталією Соловйовою і дипломованим майстром манікюру і педикюру, покриття і дизайну гель-лаками Валерією Терещенко, пише “Сегодня”
Лампа
Близько п’яти років тому американська компанія придумала перший в світі гель-лак з назвою Shellac. Гель-лаки швидко набрали популярність, назва Shellac стала загальною назвою, і сьогодні всі гель-лаки називають просто “шеллак”.
Саме з використанням лампи пов’язаний головний аргумент проти гель-лаків – нібито вплив цього ультрафіолету завдає шкоди організму. “Насправді якісні лампи безпечні, – каже Наталія Соловйова. – Але за умови, що лампочки вчасно міняються. Справа в тому, що у кожної є термін придатності: кількість годин, які вона повинна пропрацювати. Після закінчення цього часу використовувати її вже не можна, оскільки можуть виділятися шкідливі речовини”. Тому головна порада – вимагайте сертифікат лампи, в якому буде вказано її термін придатності.
Небезпечна економія:
“У дешеві лаки апріорі входять токcичні речовини, які викликають руйнування клітин нігтьової пластини. Тому нігті стоншуються, стають м’якими і крихкими, починають ламатися і розшаровуватися. А ось у дорогі лаки, як правило, входять більш якісні компоненти, – говорить Наталія Соловйова. – Але краще не стільки орієнтуватися на ціну, скільки уважно читати склад на баночках. Повинні насторожити наступні компоненти: фоpмальдегід або фоpмальдегiдні смoли, толуол, етилaцетат, бутuловий ефiр, метаклiрова кuслота, ксuлен, дибyтuлфтaлат”. Особливо обережно потрібно підходити до вибору гель-лаків – вони можуть бути дуже токcичними і отpуйними.Перш, ніж вестися на дешевий манікюр, поцікавтеся, з якими фірмами працює майстер або салон краси, і ознайомтеся з їх цінами і складом в інтернеті. Краще користуватися гель-лаками відомих виробників”.
Здирати не можна:
Процес, який найбільше травмує нігтьову пластину, – зняття гель-лаку. “Ні в якому разі не можна здирати або відколупувати його, схопивши за кінчик, що відшаровується. Так ви ризикуєте зняти не тільки покриття, але і верхні шари нігтів, – каже Валерія Терещенко.
– Найкраще знімати гель-лак у майстра манікюру або в салоні краси. Але якщо часу не вистачає, можна зробити це вдома. Візьміть ватний диск і нанесіть на нього спеціальний засіб для зняття гель-лаку. Якщо такого немає, використовуйте рідину для зняття звичайного манікюрного лаку, але збільште час дії. Далі прикладіть ватний диск до нігтя і загорніть у фольгу так, щоб повітря не проникало. Почекавши 15-20 хвилин, розвертайте по одному пальцю і покриття, що не розчинилося, в прямому сенсі слова зтирайте з нігтя. Інша небезпека зняття гель-лаку, про яку часто говорять, – шкідливий вплив рідини з ацетоном, яка 15-20 хвилин знаходиться в безпосередньому контакті з нігтями. “Засоби з ацетоном дійсно погано впливають на хімічну основу нігтя, – каже Анатолій Андрєєв. – Але час дії нетривалий, і рідина не встигає роз’їсти ніготь. Крім того, процедура зняття гель-лаку проходить рідше, ніж жінки змивають манікюрний лак. А значить, ніготь рідше піддається обробці і менше травмується”.
Правило 7 днів:
Незалежно від матеріалу лікарі не радять покривати нігті гель-лаком регулярно. “Використання більшості засобів зменшує, а іноді і повністю блокує проходження кисню через нігтьову пластину, – пояснює Анатолій Андрєєв. – Саме тому з часом завжди покриті нігті починають жовтіти, тьмяніти, стоншуватися, деформуватися”. “Постарайтеся не наносити будь-які покриття на нігті на термін довше 7-10 днів, – додає Наталія Соловйова. – У крайньому випадку, якщо ви вже проносили покриття 2-3 тижні, після обов’язково дайте нігтям відпочинок хоча б тиждень”.
Гігієна:
Завжди тримайте нігті в чистоті і робіть гігієнічний манікюр, підрізаючи шкірні задирки. “Ризик занесення інфeкцiй в рaнки від задuрок або неправильно зрізаних кутикул дуже високий, – каже Наталія Соловйова. – А оскільки на пальцях розташовується найбільша сітка капiлярних судин, інфeкція може поширитися. Якщо з’явилися бoлі і ви помітили запaлення і сіпання, у жодному випадку не прогрівайте палець і терміново звертайтеся до лікаря”. скачать dle 11.3




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


NASA показало дивовижний знімок поверхні Юпітера
NASA показало дивовижний знімок поверхні Юпітера
Ось вже понад десять років бореться з вaжким зaхвoрюванням. Андрій Губін відверто про своє життя (фото)
Ось вже понад десять років бореться з вaжким зaхвoрюванням. Андрій Губін відверто про своє життя (фото)
Всі новини
Загрузка...

«    Червень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30