» » Закарпатські профспілки проти судів, які проти… профспілок

Закарпатські профспілки проти судів, які проти… профспілок

Попри те, що понеділок важкий день, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько провів для журналістів крайових і центральних ЗМІ прес-конференцію. Оскільки справи у профспілок важкі — відбирають приміщення на площі Народній. Пан Володимир сказав, що «усі члени профспілок Закарпаття були шоковані, коли на Урядовому порталі з’явилося розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 березня цього року №221-р «Про передачу частини будівлі у м. Ужгороді до сфери Управління Державної судової адміністрації». Ми розцінюємо його як результат упереджених дій судових інстанцій щодо права власності профспілок на цю будівлю, з якими погодився Кабінет Міністрів України».

Ще одним виявом судового свавілля перший профспілковий достойник області назвав опублікування в газеті «Новини Закарпаття» від 27 червня ц.р. повідомлення голови Закарпатського обласного адміністративного суду О.М.Шешені про виселення до 27 липня 2017 року всіх установ і організацій, які розміщені в будівлі на площі Народна, 5, «оскільки вона передана в оперативне управління суду».

Дійшло до того, що пан Шешеня тоді, коли голова облпрофради був у відрядженні в столиці, прийшов у будинок профспілок і безсоромно розподіляв ... кабінети своїм підопічним у суді.

Профспілки ще раз підтримав голова ОДА Г.Москаль. 29 червня він звернувся до Прем’єр-міністра України з листом, у якому повідомив В.Гройсмана про напружену ситуацію в області у зв’язку з судовими та урядовими рішеннями, а також попросив тимчасово призупинити дію згаданого розпорядження Кабміну. В останній інстанції голова облпрофради В.Фленько провів зустріч із першим віце-прем’єром С.Кубівим щодо ситуації довкола Будинку профспілок.

Обласним очільникам профспілок прикро, що жодні суди не звернули уваги на 125 тисяч закарпатських спілчан, зокрема, на їхні підписи під відповідними зверненнями. Обміну на інше приміщення, заявили керівники профспілок, ні в якому разі не допустять. В.Фленько мовив: «Нащо нам такі суди? Ми дожилися, що в цій країні кожен суддя — самі собі закон…»

На прес-конференції в облпрофраді йшлося і про випадки рейдерського захоплення санаторіїв, баз відпочинку, що належать профспілкам. Зокрема, туркомплекс "Форель" у Жденієві через інспіровані рейдерами судові позови перейшла у власність одного з заступників Генеральної прокуратури України. А після того, як облпрофрадівці звернулися з позовом у Європейський суд з прав людини, цей комплекс поспішно перепродали, за словами В.Фленька, "за копійки". Вона була успішно розграбована, після чого її вартість із кількох десятків мільйонів гривень знизиласядо двох мільйонів.

Випадки рейдерського захоплення профспілкових комплексів мають місце і в Чернігові, Одесі, Миколаєві, Сумах, Луцьку. 

Тож В. Фленько підкреслив, що не лише в Закарпатті, а взагалі в Україні 80 відсотків профспілкових представників готові до попереджувальних акцій, навіть страйків. Бо ж ситуація в інших областях не ліпша. Попереджувальні дії, якщо вони все-таки розгорнуться, будуть названі «Хвиля». Вона, розпочавшись із крайнього заходу України, віялом охопить усю державу.

Закарпатські профспілки проти судів, які проти… профспілок
Закарпатські профспілки проти судів, які проти… профспілок

Василь ЗУБАЧ скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. У Сваляві зник чоловік
  2. На Свалявщині мало не зарізали чоловіка: поліція шукає зловмисника (ФОТО)
  3. У Сваляві розшукали чоловіка, котрий заради грошей порізав водія (ФОТО)
  4. На Свалящині в річці виявлено труп 50-ти річної жінки
  5. На Свалявщині сталася ДТП за участі мотоцикліста
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Липень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31