» » Сьогодні на Закарпатті на Трійцю в церкві трапилось справжнє диво. ФОТО

Сьогодні на Закарпатті на Трійцю в церкві трапилось справжнє диво. ФОТО

На Закарпатті в храмі до Трійці розцвіли засушені лілії
Подібне чудо спостерігають вже шість років поспіль, кажуть добрий знак.
Чудо вперше відбулося в храмі Красногорського чоловічого монастиря в Мукачеві на Закарпатті шість років тому. Це був перший рік, коли під скло ікони «Всіх скорботних радість», на честь якої і побудований храм, під час великодніх свят поклали лілії. Приблизно через місяць, на Трійцю, повністю висохлі квіти розпустилися чудовим білим кольором і наповнили своїми пахощами храм.

Як розповів «КП» в Україні »настоятель Красногорського монастиря архімандрит Іларій, помістити лілії під скло образу порадили парафіяни, які побачили по телевізору сюжет про таке диво в селі Кулевча Одеської області. І на Трійцю віруючі і священнослужителі стали свідками цвітіння засушених лілій в Мукачево. Стебла стоять без води і землі, але кожен день в храмі служать акафіст Богородиці.



І лілії, і ікона «Всіх скорботних радість» - зцілюють від хвороб. Засушені квіти щороку в пасхальний період змінюють - замість старих ставлять свіжі, зрізані на городі монастиря. А висохлі роздають віруючим. Випадків зцілення, відзначають в церкві, безліч.- Жінка, яка страждала екземою, якій було всипане все її тіло, зцілилася, приймаючи ванни з настоєм лілії, - розповідає архімандрит Іларій. - Також ікона і лілії допомагають подружжю, позбавленим радості батьківства і материнства, дівчатам, які не можуть вступити в шлюб, і не тільки їм - вони дійсно чудотворні.

Таке відбувається тільки в трьох місцях на планеті - в Мукачево, в Кулевча і на острові Кефалонія в Греції. Багато священиків намагалися домогтися цвітіння сухих лілій біля різних ікон - але більше ніде чудо не повторювалося. На Закарпатті вирішили не експериментувати, дотримуватися сформовану традицію і не залишати лілії стояти на другий рік. Під час великодніх свят в ікону вклали свіжі стебла. Вони висохли, а незадовго до Трійці з'явилися великі бутони, які ось-ось перетворяться в розкішні білі квіти.

Ікона «Всіх скорботних радість» з'явилося в цій церкві також не випадково. Коли будували храм, 11 років тому, повз проїжджав протоієрей Василь Єрмаков, який служить в Санкт-Петербурзі і приїхав на Закарпатті на відпочинок. У його церкві зберігається така оригінальна ікона, і, дізнавшись, що храм будується в її честь, через рік він повернувся і подарував церкві копію.

У монастирі цвітіння вважають дивом, хоча і не знаходять йому пояснень.

- Прихожанам воно не потрібно, достатньо того, що людина може прийти і на власні очі переконатися в цьому - і увірувати, - зазначає настоятель монастиря.

Це чудо - не перше, свідками якого стали закарпатські монахи. Років десять тому тут почала мироточити одна з ікон - слідом за цим повністю згорів центральний собор. Можливо, це було попередженням прийдешнього. скачать dle 11.3
Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
7 Способів Довше Зберегти Квіти У Вазі
7 Способів Довше Зберегти Квіти У Вазі Напевно, всі дівчата на світі люблять отримувати різні знаки уваги: подаруночки, солодощі і, звичайно ж, квіти. Серед
Які ікони обов’язково повинні бути в домі?
Які ікони обов’язково повинні бути в домі? У будинку кожного християнина напевно знайдеться хоч одна ікона. У деяких ікони та образи святих об’єднані в іконостас.

Коментарі

Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:

Введіть код:
ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Відбулось відкриття санаторію «Кришталеве джерело»
  2. Побили активіста, який приїхав фіксувати незаконну вирубку лісу (ФОТО)
  3. Пожежа на Свалявщині: горів житловий будинок (ФОТО)
  4. Страшне вбивство на Закарпатті: учень 11 класу встромив у свого родича 30 разів ніж
  5. Поліція повідомила подробиці резонансного вбивства на Закарпатті (ФОТО)
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Вересень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30