Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви
У кожної закарпатської господині ця свякова різдвяна страва особлива. У матеріалі зібрано півдесятка таких рецептів.

Традиційна пшенична кутя

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Один із найпопулярніших рецептів складається усього з чотирьох інгредієнтів: пшениці, маку, горішків і меду. Горіхи, до речі, теж можна використовувати різні. Найбільше смакують до куті волоські горіхи та ліщина.

Пшеницю відварюємо, очищуємо від оболонки, щоб залишилося лише чисте ядро. Мак запарюємо і залишаємо на деякий час, далі проціджуємо і товчемо. Горішки дрібно нарізаємо. Всі інгредієнти змішуємо, додаємо меду - кутя готова!

Кутя із сухофруктами

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Кутя із сухофруктами – дуже схожа на попередній варіант, але сюди ще додають сухофрукти за смаком. Найчастіше – родзинки, але також можна додавати курагу, чорнослив або й усе разом.

Рисова, пшоняна або перлова кутя

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Ще один цікавий варіант приготування різдвяної куті – замінити пшеницю: наприклад, рисом, пшоняною або перловою крупою. Така кутя виходить світлішою на вигляд. Крупу потрібно попередньо відварити, промити і охолодити. Додати за смаком мед, горіхи, сухофрукти.

Рідка кутя з узваром

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Кутя з узваром – варіант для любителів більш рідкої страви. До такої куті можна додавати не лише сухофрукти, а й свіжі, дрібно нарізані яблука – це додасть їй більш насиченого смаку. Така кутя за консистенцією часто буває схожа більше не на кашу, а на суп.

Яскрава "екзотична" кутя

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Останні кілька років, переважно серед молоді, набуває популярності рецепт екзотичної куті – з використанням сушених ананасів, бананів, кокосу тощо. Готують її переважно з рисовою крупою та мигдалем, і використовують підфарбовані сухофрукти – так кутя виходить дуже яскравою та різнобарвною.

Джерело: 0312  ​




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер: