Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Традиції Різдва на Закарпатті: бобальки

fotoСеред 12 пісних страв, що їх закарпатські господині готують на Святвечір, – обов’язково мають бути бобальки
Керечун – головний святковий хлібець на різдвяному столі. Залишки дріжджового тіста можна використати, щоб приготувати бобальки. А якщо ж ви готуєте бобальки окремо, тоді у теплій воді розчиніть  дріжджі, всипте 1/4 частину виділеного для бобальок пшеничного борошна, добре перемішайте і покладіть у тепле місце, щоб тісто підійшло.
Потім додайте решту борошна, розчинені в невеликій кількості води цукор, сіль і олію, вимішайте та залишіть для бродіння на 1,5—2 години.
Готове тісто викладають на дошку, посилану борошном, розробляють у подовгуваті валки, які потім розрізають на кусочки, з яких формують кульки, величиною з волоський горіх. Тоді ці кульки укладають на змащений олією лист і залишають, щоб підійшли, зволожують підсолодженою водою і випікають до готовності, аби поверхня дістала світло-коричневий колір.
Охолоджені бобальки перекладають у друшляк, скроплюють солоною кип’яченою водою, щоб вони стали м’якими, після чого їх поливають гарячою олією і змішують із тушкованою на олії квашеною капустою або з меленими і приправленими цукром зернятками волоських горіхів чи маком.




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер: