ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

8 речей в Японії, які можуть здивувати туристів

Пропонуємо вам кілька корисних порад, які стануть у пригоді всім, хто збирається відвідати Японію.

Якщо ви мрієте відвідати Японію, то ви, напевно, знаєте, що в цій країні багато незвичних речей. Звичайно, це можна сказати про майже будь-яку країну, але Японія досить особлива.
Наприклад, тут ви можете отримати широкий спектр послуг у будь-який час дня та ночі в звичайному продуктовому магазині, але вам можуть заборонити відвідувати сауну, якщо у вас є татуювання. У Японії існує безліч правил, але найголовнішим є не створювати ніяких проблем для інших людей.
Пропонуємо вам кілька корисних порад, які стануть у пригоді всім, хто збирається відвідати Японію.
Капсульні готелі
Як ви, напевно, знаєте, традиційні готелі в Японії є надзвичайно дорогими, а зупинятися в номері хостелу з людьми, яких ви не знаєте, не завжди оптимальний варіант. Отже, якщо ви не страждаєте від клаустрофобії, є вихід - готелі - капсули. Вони відносно дешеві, але досить приватні. І вони виглядають супер-футуристично!
Магазини 24/7 допоможуть вам майже в будь-якій ситуації
Конбіні - це невеликі магазини, які працюють цілодобово. Ви тут можете придбати багато різних речей, включаючи готову їжу та інші товари та послуги. Ви можете легко розпізнати ці магазини за вивісками: вони, як правило, є частиною мережі 7-Eleven, Family Mart, Ministop і Lawson.
На відміну від багатьох звичайних магазинів, конбіні не тільки продають основні продукти, тут надають багато інших послуг - зробити фотокопію, відправити або отримати посилку, оплатити рахунки, придбати авіаквиток або квиток на концерт. Магазини з радістю розігріють їжу, яку ви купуєте там (до речі, якість вражає), а також безкоштовно дадуть спеції та серветки. А якщо ви просто гуляєте по вулиці і раптом вам потрібен туалет, ви можете використати туалет в конбіні, який завжди є безкоштовним та чистим.
Щоб не платити дорого за базові товари, відвідайте магазин 100 єн
Існує ще один тип магазину, де ви можете знайти широкий асортимент товарів всього за 100 єн (що трохи більше 1 долара, включаючи податок). Ви можете купити закуски, миючі засоби, косметику, іграшки, одяг, взуття, сувеніри та багато іншого. Якість неймовірно висока враховуючи ціну. Не дивно, що 100-єнні магазини дійсно популярні серед іноземних студентів та туристів з обмеженим бюджетом, адже це чудовий спосіб заощадити на найважливіших речах.
При покупці речей не забувайте про податок
Купуючи щось у Японії, слід пам'ятати, що ціна може не включати податок, який наразі становить 8% (у 2019 році він буде підвищений до 10%). Отже, будьте обережні, щоб уникнути непорозумінь при оплаті рахунку в ресторані, наприклад.
Але якщо ви витратили більше 5 000 єн на покупки (без урахування податку), ви можете повернути податок. Крім того, в Японії існує безліч магазинів безмитної торгівлі. Ви можете знайти їх розташування в інтернеті.
Деякі виробники часто представляють невеликі сувеніри, щоб переконати покупця придбати свій товар.
Будьте готові зняти взуття, перш ніж ввійти в будинок, храм та інші місця
Японці вважають, що простір за межами будинку дійсно брудний, тому ви завжди повинні знімати своє взуття, перш ніж зайти в чийсь будинок. Те саме стосується і деяких інших місць: традиційних японських готелів, храмів, громадських центрів, шкіл та деяких ресторанів. Якщо ви збираєтеся відвідати щось вперше, переконайтеся, чи є вимога зняти черевики.
У Японії існує особливий вид взуття для відвідування ванної кімнати, оскільки вона вважається брудною, на відміну від решти будинку. Крім того, вам не дозволять увійти в храм, якщо ви взуті, але босоніж також заборонено, тому отримаєте пару шкарпеток.
Якщо ви плануєте провести тривалий час в Японії, отримайте "пакет на випадок надзвичайних ситуацій"
Якщо ви збираєтеся відвідати цю країну, слід подумати про готовність до стихійних лих, таких як урагани та землетруси. Багато японців мають аварійний комплект у випадку, якщо щось подібне трапиться. Цей комплект включає в себе деякі засоби для чищення, харчування та інших потреб. Звичайно, ми сподіваємось, що вам не пригодиться жодна з цих речей, але все-таки варто знати таку інформацію.
У кожному районі є поліцейські дільниці 24/7 під назвою КОБАН, де будь-який турист може отримати допомогу
Понад 100 років тому в Токіо, а потім і по всій Японії була створена система поліцейських дільниць під назвою КОБАН. З 1990 року це слово пишеться великими літерами - КОБАН. Обов'язки цих поліцейських виходять далеко за межі дотримання порядку.
Окрім запобігання злочинності, поліцейські також допомагають людям, які шукають певні місця, і транспортують тих, хто випив, назад у свої будинки. Вони також повертають втрачені речі та документи, тому що, як правило, японці не люблять брати що-небудь, що не належить їм. Ось чому багато людей приносять все, що вони знаходять, до найближчого KOBAN
Найголовніше, що ви повинні пам'ятати в Японії, - це принцип "не створювати проблем"
Коли говориш про Японію, важко не згадати той факт, що людям не подобається створювати проблеми для інших. З давніх часів люди в Японії жили на невеликих територіях, і для них було мало місця. Тому вони навчилися не створювати проблем для інших.
Звичайно, це означає, що існує безліч правил, які виконує більшість людей. Наприклад, японські люди голосно не розмовляють по телефону в громадських місцях. І в торгових центрах ви можете побачити знаки, що просять людей не займати кушетки на тривалий час.
Отже, в Японії прийнято думати не лише про себе, а також про людей, яких ви не знаєте. Ми вважаємо, що цей принцип повинен також бути прийнятий іншими країнами. Ви згодні?




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...