ЗАВАНТАЖИТИ
МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК ЗАРАЗ

Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » У жовтні на українців чекає два зорепади: коли і де можна побачити

У жовтні на українців чекає два зорепади: коли і де можна побачити

У жовтні на українців чекає два зорепади: коли і де можна побачити
У жовтні на українців чекає два зорепади: коли і де можна побачити
У жовтні шанувальників астрономічних явищ чекає два зорепади: Драконіди та Оріоніди. Українські Новини розкажуть про те, коли саме їх можна спостерігати, коли вони досягнуть піку і в яких частинах світу ці незвичайні явища буде видно найкраще.

Зорепад Драконіди

Зорепад Драконіди починається у перших числах жовтня, а свого піку досягає 8-10 числа. Зорепад відрізняється від інших тим, що метеорні потоки Драконіди найчастіше мають жовтуватий або червонуватий колір. Побачити зорепад можна близько сузір'я Дракона в Північній півкулі, тобто і в Україні. Насолоджуватися метеорних дощем можна відразу після заходу сонця і до опівночі.

Період його піку припадає на третю ночі. В годину ночі можна побачити 5-18 яскравих горючих часток. 

Піки їх активності пов'язані з наближенням материнської комети до перигелию – найближчої до Сонця точки. Світило "розтоплює" комету, вивільняючи газ і пил.

Жовтневий зорепад буває кожен рік із 6 по 10 жовтня. Земля проходить через скупчення пилу та сміття, залишені кометою Джакобіні-Циннера.

Зазвичай метеорів буває не більше кількох десятків на годину, але бувають і винятки.

Зорепад Оріоніди

Потоки метеорів почнуться 02 жовтня, а завершаться – 07 листопада. Пік їх активності буде спостерігатися протягом двох діб (20 і 21 жовтня). Цей зорепад вважається одним із найбільш видовищних. Він відрізняються великими розмірами, високою швидкістю, великим ступенем яскравості і особливим блиском у вигляді довгих розчерків ("хвостиків"). Кількість частинок комет, які будуть згоряти, у середньому складе від 15 до 22. Проходить він у сузір'ї Оріона, у нього наша планета щорічно входить приблизно 16 жовтня. Метеорний потік можна буде спостерігати і у Південній, і у Північній півкулі, але краще його видно саме у Північній.

Оріоніда є породженням знаменитої комети Галлея. Середня інтенсивність Оріонід - 20-25 метеорів на годину.

Не дивлячись на те, що зорепад Оріоніди дає невелику кількість метеорів на годину, він вважається одним із найкрасивіших і яскравих метеорних потоків. Також метеори Оріоніди дуже швидкі – 148 тисяч миль в годину.

Більшу частину падаючих метеорів зорепад дає після півночі, а пік падіння можна спостерігати за пару годин до світанку.

Джерело  ​




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ
Магія над Синевиром: вражаючі ФОТО унікального явища
Магія над Синевиром: вражаючі ФОТО унікального явища Фотомайстрині Лариса Угрин та Оксана Ващук поділилися світлинами з нічного "полювання" на зірок над перлиною Карпат.
Астрономічні явища в квітні-2018: коли спостерігати за планетами і зорепадом Ліріди
Астрономічні явища в квітні-2018: коли спостерігати за планетами і зорепадом Ліріди З 16 по 25 квітня 2018 року любителі астрономічних явищ спостерігатимуть зорепад Ліріди, а під час очікування
Два піки: в Україні показали, як змінювався розмір зарплати в доларах (ІНФОГРАФІКА)
Два піки: в Україні показали, як змінювався розмір зарплати в доларах (ІНФОГРАФІКА) В Україні середня зарплата в доларах станом на січень 2018 року склала $273. Про це в Facebook повідомив економіст,
Зорепад Драконіди 8 жовтня: кращий час загадати бажання
Зорепад Драконіди 8 жовтня: кращий час загадати бажання Загадати бажання на падаючу зірку у вас вийде завдяки драконідам – залишкам комети, які в атмосфері Землі

Коментарі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Погода
Погода у Сваляві

вологість:

тиск:

вітер:


Загрузка...

«    Вересень 2018    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30